Array

Sarah, 25 jaar: werken aan onze toekomst

"Ik en mijn vriend en onze twee kinderen van 1,5 en 5 jaar zijn een aantal maanden geleden naar de gemeente Oss verhuisd. We hadden allebei al een tijdje geen werk, geen opleiding maar wel een heleboel schulden. Omdat ik niet goed wist wat ik wilde, ben ik vanuit de Wet WIJ geholpen met een traject. Mijn vriend is ondersteund met een Wajong aanvraag. In het traject van de gemeente heb ik eerst drie maanden verschillende stages gelopen om weer te wennen aan het werken. Maar ook om te ontdekken waar ik goed in ben en wat ik leuk vind. Inmiddels heb ik een hele leuke baan gevonden in een saunacomplex als horecamedewerker. Ik ben blij dat er weer geld binnenkomt om ook onze schulden af te betalen. Zo kunnen we weer langzaam aan onze toekomst werken."

 

 

Ipek, 22 jaar: aarzel niet en vraag hulp

"Momenteel studeer ik af voor de opleiding Management Assistente. Kortgeleden was ik op zoek naar een stageplaats (afstudeerstage) en naar een baan. Dankzij de Wet Wij heb ik een stageplaats gevonden bij de gemeente Oss. Nu werk ik bij de afdeling Zorg, deels als Frontoffice medewerker en deels als ondersteuning financiële administratie. Mijn tip aan jongeren: Aarzel niet om ondersteuning te vragen, het helpt je beslist om dichter bij je doel te komen!"

 

Saskia, MBO 4, Overloon: een baan gevonden!

"Door de subsidie Behoud van Vakmanschap en het Jongerenloket heb ik een baan gevonden. Super!"

 

Luuk, VMBO 3, Cuijk: betere toekomst

"Het Jongerenloket heeft mij doorverwezen naar het RMC waardoor ik nu beter zicht heb op mijn schulden en uitzicht heb op een betere toekomst"

 

Bo, LBO, Mill: steuntje in de rug

"Het Jongerenloket heeft mij net dat steuntje in de rug gegeven dat ik nodig had!"

 

Fleur, 20 jaar: compleet andere richting

"Ik heb een administratieve opleiding gedaan, maar na 2 jaar ben ik gestopt. Ik vond het niet bij me passen. Toen heb ik een jaar gewerkt. Een paar maanden geleden heb ik met de trajectbegeleider voortijdige schoolverlaters van het jongerenloket Frisselstein gesproken. Samen hebben we gekeken naar welke opleiding en wat voor soort werk het beste bij mijn interesses en capaciteiten passen. Zo kwam ik er achter dat de zorg misschien wel iets voor me is. Om te ontdekken of dat echt zo is, heb ik een dag meegelopen op de opleiding en heb ik een kijkje in de praktijk genomen. Dat beviel prima en ik heb bij zorgorganisatie Pantein gesolliciteerd.

Inmiddels ben ik aangenomen voor een passende leerwerkplek bij Pantein en start ik met de opleiding BBL- verzorgende niveau 3."

 

Rob, 24 jaar: uit mijn dip

"Ik heb een vervelende tijd achter de rug. Anderhalf jaar zat ik thuis met psychische problemen. Via het Jongerenloket ben ik langzaam maar zeker uit die dip gekomen. Op een werkervaringsplaats kon ik aan de slag. Ik werk nu in een kledingzaak als verkoopmedewerker."

 

Nikky, 19 jaar: weer plezier in dingen 

"Ik ben gestopt met mijn MBO opleiding detailhandel. Dat paste helemaal niet bij mij. Bij het Jongerenloket hebben ze mij uitgelegd wat er allemaal mogelijk is. En dat is meer dan je denkt! Nu werk ik in een verzorgingstehuis en ga ik 1 dag in de week - met plezier! - naar school."

 

Mechmoud, 18 jaar: binnen 4 weken aan de slag

"Ik zat twee maanden thuis zonder werk. Dat lijkt niet lang, maar ik vond het niks. Toen heb ik me bij het Jongerenloket gemeld. Een jobhunter is toen actief op zoek gegaan naar een passende baan. Binnen 4 weken kon ik aan de slag als autoschadehersteller."

 

Thomas, 22 jaar: persoonlijke begeleiding

"Door te reageren op een vacature van het Jongerenloket, kreeg ik advies over mijn CV. Ik dacht dat die goed was, maar toen ik een paar voorbeelden zag, bleek dat mijn CV lang niet zo overzichtelijk was als dat ik dacht. Nu ziet mijn CV er goed en duidelijk uit, met niet alleen mijn genoten opleidingen en ervaringen. Ook mijn hobby’s en een  persoonlijk profiel van mezelf staan er nu op. Kortom, als ik nu mijn CV stuur, geeft dat  een completer beeld van wie  ik ben en niet alleen van wat ik heb gedaan."

 

Martijn, 23 jaar: een andere kijk op werk

"Een aantal maanden geleden heb ik voor het eerst kennisgemaakt met het Jongerenloket. Samen met een werkcoach hebben we gekeken naar mijn mogelijkheden. Maar eerst hebben we gewerkt aan mijn instelling en houding. Ik dacht altijd dat werk iets is wat je erbij doet en dus eigenlijk niet leuk is. Door de begeleiding van mijn werkcoach heb ik geleerd dat werk erg leuk kan zijn als je een baan hebt die bij je past. Het probleem was mijn kieskeurigheid. Daardoor beperkte ik mijn mogelijkheden. Mijn werkcoach heeft met haar positieve instelling en enthousiasme mijn kijk op werk veranderd, waardoor ik mezelf kan verbeteren. Nu is mijn ambitie om hogerop te komen in de tandtechniek. Ik ben er van overtuigd dat het lukt!"

Het Jongerenloket is onderdeel van het werkplein. We gaan persoonlijk met je aan de slag, je wordt niet van het kastje naar de muur gestuurd of als nummer behandeld. Dat onze aanpak werkt, kun je lezen in stukjes over jongeren die we eerder op weg hebben geholpen.

Jongeren over het jongerenloket